Bagaimana nak topup kredit handphone melalui Maybank2u.com.my

Kalau anda nak topup kredit handphone, tapi tak sempat keluar rumah ataupun malas nak pergi kedai topup, just boleh topup dengan menggunakan maybank2u.com.my. Saya selalu juga guna perkhidmatan ni kalau malas nak keluar rumah. Jom tengok langkah step by step..

Klik gambar untuk besarkan kalau tak nampak..


topup handphone online

Pertama sekali login ke akaun maybank2u anda, kemudian klik pada bahagian “Buy Online”


Selepas itu klik pada bahagian “Instant prepaid topup”


Kemudian anda pilih rangkaian perkhidmatan anda, setakat ini ada 2 saja, Celcom dengan Maxis. Kemudian Klik “Continue”.


Kemudian pilih masukkan nombor handphone anda. Kemudian Klik “Continue”


Kemudian anda perlu request TAC. ┬áKod TAC akan di hantar kepada handphone anda. Setelah dapat massukkan di ruangan kotak TAC seperti di atas kemudian klik butang “Confirm”.


Contoh Request TAC yang berjaya di hantar


Setelah anda tekan butang “Confirm” tadi, proses untuk topup telah selesai. Anda boleh print receipe tersebut kalau nak simpan ..kot2 tak masuk. Tapi saya selalu buat tak pernah ada masalah lagi. Dalam seminit dah masuk topup. Siapa yang tak pernah cuba tu, boleh cuba buat dengan panduan ini. Tq2


Incoming search terms:

  • cara topup melalui maybank2u
  • cara nak top up guna maybank2u
  • beli top up guna maybank2u
  • cara beli top up guna maybank2u
  • cara beli topup guna maybank2u
  • cara topup di maybank2u
  • beli topup melalui maybank2u
  • beli top up dengan maybank2u
  • beli topup guna maybank2u
  • cara topup guna mybank2u