Cara Buat Facebook

Bagaimana Cara buat facebook

Siapa yang belum ada facebook lagi…kalau takde tapi teringin nak buat facebook tapi tak tahu caranya. Sebenarnya nak buat facebook sangat sangat senang, mudah sangat. Kalau anda tak tahu, saya akan buat tutorial cara buat facebook bagi panduan untuk anda. Tapi sebelum nak buat facebook ini kita perlukan email terlebih dahulu, kalau anda belum ada email sila baca tutprial ini “Cara Buat Email“.

Tutorial Cara Buat Facebook

Okay..apabila anda dah ada email, boleh saja terus ke website facebook untuk mendaftar “www.facebook.com”. Kemudian anda akan nampak gambar seperti paparan di bawah.

cara buat facebook

Cara Mendaftar Facebook

Anda hanya perlukan isi ruangan yang disediakan. Isikan Nama anda, email anda, password, jantina, dan akhir sekali tarikh lahir. Lepas dah habis isikan semua hanya klik “Sign up”..dah siap pun. Anda telah berjaya buat akaun facebook anda. Satu link pengesahan akan dihantar ke email anda untuk sahkan pendaftaran anda. Sila semak email anda, dan jika ada link pengesahan tersebut sila klik link tersebut untuk sahkan pendaftaran anda di facebook. Lepas dah sahkan pendaftaran tersebut anda boleh mula untuk bermain (menggunakan) di facebook. Tunggu tutorial seterusnya daripada saya.

Pesanan…buatlah facebook untuk kebaikan dan bukan untuk sebarang salahguna dan kejahatan..sekian tutorial cara buat facebook dari saya.

Incoming search terms:

  • cara nak buat facebook
  • nak buat facebook
  • cara nak buat fb baru
  • cara nak buat facebook baru
  • nak buat facebook baru
  • cara cara nak buat facebook baru
  • bagaimana nak buat facebook
  • macam mana nak buat facebook yang baru
  • macam mana nak buat facebook
  • cara2 nak buat facebook